v 19

Publicerat: 2008-04-29 Kl: 13:12:26 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarerHallå där ,
idag har jar jobbat extra på city gross 11 till 18 : 00 . gick jätte bra faktiskt .
Blev däremot inte så glad i morse med tanken på att jag ville städa denna lägenhet vilket ja tycler jag gör dygnet runt . Men Det bli såå när Tommy o Micke inte gör annat än att slappa o grisa ner på lediga dagar. Haha ..
Men  man ska börja lära sej antrar jag . Idag annars då har jag ju städad , men de sa ja nog hahahaha ! trött nu jag ! börde ha sovit för länge sen ,brukar somna in vid halv tio då är min kropp helt slut och vill vila. Men förutom STÄDA OCH JOBBA .SKrattar ! Så har jag betalat räkningar *inte heller roliigt* men ett måste de också !
Sen pratat lite med Syrran som kommer hem om 10DAGAR = ) Så rolgit de ska bli.. Äntligen ska man få kramas en massa med henne .Som jag längtat !Herregud hurni två dagar kvar sen UL ! OJ oj oj så roligt.  Ska käpa en massvis med kort. eller iaf sex stycken har jag bestämt ..
*mamma o pappa ska få ett..
*Tommys kenneth och Karin ska få ett
*RIkke ska absolut få ett
* och ja och Tommy ska ha resten hihi !! det bli sex om jag räknat rätt*skrattar*
Men hurni jag har en massvis med bilder jag nu laddat upp som ni ska få se tänkte jag .. Älskar att lägga ut bilder på bloggen.. mer än att skriva iaf.. Bilderna som e roliga ju !! = (Jah och Sondra var på stan häromdagen så vackert väder. Jag promenerade ner på stan ,tro ni svetten rann då eller?haha herregud så man svettas mycket nu för tiden ! Roligt var de på staden med Sondra iaf för att inte glömma : MJUKGLASS blev de så klart = ) så gott det var då !
ja o sondra på stan

Nämen kika på detta då . Helt otroligt Kajsa och Simon umgicks med mej i söndags .hihi inte ofta det händer !
Vi var och åt middag  tillsammans sen kom dom till mej och Såg på körslaget och åt en massa gott .jag bjöd på gröna vindruvor och dyra jordgubbar hihi typ tio stycken 40kronor men kan inte låta bli de, måste bara ha!
Sen även bacon chips fans om man ville vara lite onyttig = ) Dom e så söta Simon o Kajsa !

kajsa o simon


Kajsa ville ta bild på mej och Micke också på söndagen . Tommy gubben min han hade match i härnusand så han var icke hemma . = ( Men Micke och jag var med.  Haha
jag o farbror micke


När jag var på stan med Sondra köpte jag en tröja .. titta vilken fin =) hade beställt en på internet men det tar ju sådan tid hade ju gått två veckor, men inte fått den . så jag köpt en på stan  =)
annan bebbe tröja


Här är i söndags . vi skulle på middag hos blivande farfar o farmor =) Så tog denna tröja . Tänkte ja skulle köpa lite nya kläder idag . men vill inte gå ensam och alla jobbar eller ha annat för sej = (BLä.. men håller tummarna för att mamma slutar 16:00 kanske hon vill följa *hoppas*
v 19

denna tröja har ja beställt ifrån interner och herregud vilken rosa text de var då. Den var inge fin. men vill ha den ändå =))Mina fingrar sväller då och då . så törs inte ha på mej förlovningsringen längre. När ja skulle ta av mej den , hade den fasnat så fick ta varm vatten och grejjer *det var inge roligt* Nu visa stunder kolla ja på fingret och tänker va FAN shit har ja tappat bort den ! hi hi .... Jag har minne som en tupp och slarvig och för att inte glömma klumpig spiller ut allting i min väg.. Bli galen !Igår hällde jag ut en stort mjölk glas på kajsa .. och tre gånger hällde ja ut min vattan flaska utan kork!
fungrarna sväller


Vecka 19
Kroppen: Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition. Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Vecka 18

Publicerat: 2008-04-25 Kl: 19:36:56 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Har glömt lagt ut denna text för vecka 18 ... så gär det nu .. ÄR ju så roligt att läsa lite om kroppen och fostrets utveckling. Men idag är jag i vecka 18 + 3 = )
på onsdag händer det grejjer då bli det ULTRALJUD. Åh så roligt. Som jag har längtat, nu är det bara fem dagar kvar. Jag mår bra iaf, förutom att jag sover inge mycket . Vaknar av värk i äggstockarna eller så ´sticks och verkar magen .. Det är antagligen för att göra plats åt bebben . Man växer ju och bli större och större och det gör ont = ( Eller inte jätte ont men det är så obehagligt . "Men det går vel snart över " =)
Nu är jag grymt sugen på jordgubbar .. SÅ gott de vore ,nästan så ja vill åka och handla det . för gå över på konsum tro ja att jag skippar . för mej att dom inte har  : (

ÅH GRATTIS TILL DESSI OCH DIN UNDERBARA FINA BEBBE ! Det gjorde du bra = )

vecka 18


Vecka 18
Kroppen:
Vid den här perioden är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att utvecklingstakten för foster är relativt lika under denna period, efter vecka 23 kan de sedan växa i snabbare eller långsammare takt och då är det svårare att avgöra hur många dagar fostret är.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Varit i Fjällen !

Publicerat: 2008-04-20 Kl: 16:49:35 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Var i fjällen i helgen !! Tänkte lägga upp lite bilder.. Skulle åka dit o slappa o bli jätte brun . Men Blev ja ju inte : (
Trodde vi skulle få toppen väder där. sitta ute o äta frukost på morgonen ..m.m !! Men de blev ingen frukost ute och inte så himla mycket sol. Mest moln tyckte jag  :( Och inte fick man lugnt och ro heller. fest o livat på fredagen .
Och nästan samma på lördagen fast då somnade jag in rätt så tidigt samma med mamma o pappa !
var lite trötta ,efter en lång dag uppe på fjället. jätte mysigt var de iaf . vi var ett stort gäng på kanske 15 st som åkte  upp på fjällen .vi skulle gräva ner oss och bli jätte bruna. Men snacka om att vi grävde på fel plats. vi hade nästan moln hela tiden medans alla andra berg hade sol . haha ! Men vi va tvungen att stänna där vid vargstugan för där hade dom en äckligt ute das.. Och jag ska ju kissa hela tiden .. Så alla fick stanna där pga att jag var tvungen att ha nära till en toa*skrattar*men det gjorde inte så mycket tro jag .vi hade jätte mysigt grillade och myste !
Sen hem vid tre och iväg på afterskii.. som var jätte mysigt ett tag ,då alla satt ute och solade ! men sen gick vi ju in fär att höra dom som skulle uppträda *VI tre * hette dom. INGE BRA : ( Buuuu ! Tråkigt och jobbigt var de att stå upp! Kände mej så tung och fick ont i bena .skrattar ! Men nu ska jag lägga ut lite BILDER så ni få se lite fjällbilder!


mamma på väg till fjällsMorsan i framsäte på väg till Fjälls(Vemdalen) : )

pappa kör bil till fjällsOch pappa här då .han körde upp till vemdalen!

mamma o pappas husvagnFRAMME :) mamma o pappas husvagn o kojja !!

mamma skulle grilla korvMorsan vettu en riktig grillmästare !
Skulle göra lite lunch på fredagen .Skulle bli korv med bröd !Men kolla få ni se hur de gick !Haha


så här blev korven mamma gjordeHÄRLIGT JOBBAT MORSAN !!!!


mamma i fjällenMAMMA stod och förklarade för mej och pappa att det gick så fort på grillen . och bla bla bla.. -Eller hur mamma ? erkänn du e en dålig grillmästare?!pappa med skotern sinsnygg elvis


Pappa på skotern sin, och världens vackraste hund * Elvis som har tagit på sej kläderna för att åka lite skoter upp till fjället : )

jag o bebben i magen glassa i solen : )NÄMEN TINA NILSSON VAR OCKSÅ MEED !SNYGGING !HAHA!

nu ska vi ut o åka*mamma få köra en skoter*
MAMMA FICK KÖRA EN SKOTER ! *Cooola morsan*
Alla !
Jag och Elvis ska åka med pappa*känns tryggaste*haha

Framme : )ÄNTLIGEN FRAMME = )


LITE OM MEJ O BEBBEN,
Bebben är i vecka 17 plus 5 dagara så vi växer o växer.
På tisdag är vi i vecka 18 då är det en vecka kvar till ultra ljudet , eller sju dagar det låter mindre !
Det ska bli jätte roligt och jag längtar som en tooka på grönbete ..HOppas vi kan se vad det bli då för kön, en flicka eller pojke !! Jag själv tro och tycker de känns som en flicka. Så få se om jag har rätt eller fel !
Nu ska jag kolla in lite på familjesidan!Puss och hej !

Var inne på familjesidan.com och gjorde denna roliga grejj . ----------------------->

Denna uträkning utgår från dagens datum: Sön 20 apr 2008

Uträkning utgår från dagens datum: Sön 20 apr 2008.
Din graviditet startade Tis 18 dec 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 1 jan 2008 (ägglossningen).

Du har gått 124 fulla dagar av 280 (44%).
Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 5 fulla dagar(v17+5).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 22 sep 2008
Du har 156 dagar kvar till förlossning.

Du har 13333736 sekunder kvar till förlossning.Rikke-Ska du komma hem. Åh så lycklig jag blir.Läste din blogg !Massa pussar på dej !

Åker till Fjälls och slappna av idag = )

Publicerat: 2008-04-17 Kl: 13:59:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Gud så skönt... idag åker jag och mamma o pappa till fjällen.. -vemdalen-
en liten semester. gubben min stanna hemma pga jobb... tråkigt för honom !
men så skönt för mej och lilla bebben i magen .. vi ska få slappna av och sola en massa, om de bli sol!
hade gött alla här hemma !! hej hopp.. Kommer hem pp söndag !!!
Puss o kram .. Älskar dej rikke . tack för att du gjort så fint inägg med bilder på min mage !Älskar dej
! VECKA 17   =)

Vecka 17

Publicerat: 2008-04-15 Kl: 13:34:12 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Graviditetsmånad 5

Vecka 17
Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.

vecka 17


Hej och hå nu idag är jag i vecka 17 : )
Spännande ! plus att igår fick jag prata med min stora syster Rikke .kändes bra !
Saknar henne jätte mycket. men vi ses ju snart ! Så roligt att hon trvis och ha det bra !
* Älskar dej Rikke *
Humöret - herregud vilken problem det är . haha jag som var så himla känslig förut har ju blivigt ännu värre. Så pinsamt ! Igår då när jag o Tommy plus Micke skulle åka på ikea *Coop* och handla lite mat så var ja så fruktansvärt hungrig  haha vet inte ens varför ,jag hade ätit frukos bara någon före !Men så helst plösligt kom någon tår *haha* precis när vi kom in på COOP. ja trodde ja skulle dö . Kändes som om ja ville börja gråta!
Men som tur va så kom vi igenom hela butiken och mitt humör blev lite bättre när vi handat fördigt och Tommy sa att vi skulle åka och äta mat*Skrattar! herregud, igentligen tycker ja jätte synd om honopm för att han få dras med mej som är så jobbig.. Men åt andra sidan så vill ja att han också ska få de lite jobbigt. haha. vill ibland att han ska veta liksom hur ja känner mej . VIlken han aldrig kommer kunna göra. Men det är ju inte en dans på rosor att vara gravid =) men man få bita ihop.Nu har vi bestämt oss för att byta Mödravård central till haga´s.
Kändes så jobbig förra gången när Tommy var på jobbet o hade tagit bilden o ja ska ta bussen ut till alnö .
Men fick låna mammas bil till slut. Så ringde idag och bytte. Nu om Tommy jobbar kan ja ju bara traska ner till MVC. Men iaf så idag halv fem är de visning på våran lägenhet.*Jippie* sex stycken anmälda = ) Hooppas någon nappar och säger vi vill köpa den ..Och att de gå fort så vi kan få flytta till våran fina treá på tallrotsgatan 19  i haga också . trivs här i haga =)
Men nu ska ja dra mej tillbax ta någonting att tugga på tro ja.. bebben börja bli hungrig i magen ! fliinar !
Pussar och kramar / TNilsson

Men RIkke älskar dej ,det vet du ! vi ses snart ! Bebben i magen hälsa till moster !v 17

v 16*Så fin o mysig mage jag har nu*

Publicerat: 2008-04-07 Kl: 16:14:59 | I kategori: Allmänt | 12 kommentarer


Hej alla !! Framför allt hej syrran i barca ! Rikke hallådär ! Nu ska jag lägga ut lite ny bilder på magen. Den är så otroligt vacker. Haha. Jag som aldrig ha kunnat säga tidigare att någonting på mej är vackert. Men denna mage , denna bebis som ligger inuti mej e nog en liten tjockis för nu tycker till och med jag att jag har blivigt stor och rund om magen ! Titta få ni se : )
 

Först måste vi ju lägga ut en bild på Mej blivande mamman Tina : )
Ny duschad och luktar som en blomma på denna bild : )
ny duschad blivande mamma

Vad är det för någonting ..Tjej eller pojke? ! Vad tro ni ? Jag vill så gärna veta ! Men den 30 April ska vi på UL och kika*Längtar så himla mycket att tiden stå nästan still : )Räknar ner dag för dag !
v 16 ännu en gång


v 16 igenMen titta Lilla Hjärtat där i . Fin den är ! Mysig om inte annat : )

sista bilden nu :) Haha
v 16Men jag längtra så himla mycket . ser fram emot att bli mamma Tina!
Det ska bli så spännade : )

RIkke syster - tänkte du skulle vara inne nu på internet på msn så jag fick surra lite med dej för vet du vad !
-Jag har inte suttit här så mycket för vi håller på att grejja i våran lägenhet .*Vi ska FLYTTA :*
Japp du läste rätt .vi har nu hittat en lägenhet .en 3a : ) så himla snygg! Jag saknar dej så mye hjärtat.
Längtar till du kommer hem till mej och ser mej och min lilla eller inte så liten längre kan jag lova !
Men skit samma nu KOM HEM : )


Måste bara visa denna bild. Jätte fin bild Syrran.Jag hoppas hon tar hand om dej. Ni är jätte fin*Glad för din skull*
rikke o isa
RSS 2.0